گزارش عملکرد سیستم تروما در سال 96
صبح امروز- دوشنبه 27 فروردین ماه 97، شصت و ششمین جلسه شورای راهبردی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در محل سالن کنفرانس ریاست دانشگاه با ارائه گزارشی در باره عملکرد سیستم تروما در سال 96 برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات تروما جاده ای گیلان در ابتدای گزارش عملکرد سیستم تروما، دکتر حمید حیدری با نگاهی به حوادث ترومایی در سال گذشته و بیان آمارهای مربوطه عنوان داشت که در سال 96، جاده های استان گیلان از نظر آمار متوفیان حدوداً برابر یک زلزله کرمانشاه یا 14 کشتی سانچی و یا 9 هواپیمای یاسوج بود. ایشان سپس به ارائه اقدامات صورت گرفته در زمینه ایجاد و توسعه بانک اطلاعات تروما، تهیه محتواهای آموزش عمومی و تخصصی و نیز مداخله های سیستم ترومای گیلان در زمینه حوادث چهارشنبه آخر سال و نیز حوادث جاده ای نوروز پرداخت. سپس دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک، ریاست دانشگاه علوم پزشکی گیلان و رئیس مرکز تحقیقات تروما جاده ای گیلان با اشاره به ارائه طرحی با عنوان سیستم تروما از سوی مرکز تحقیقات تروما در سال 1383 گفت: در آن زمان باور بر آن بود که با اقدامات انجام شده در سیستم تروما، کاهش چشمگیری در این زمینه صورت گیرد و این اتفاق نیز افتاد؛ به طوری که از 28000 موارد فوتی ناشی از تصادفات جاده ای در سال 84 به 15000 نفر رسیدیم. بحث های علمی باید در این خصوص گسترش یابد. ما در آن زمان پیش بینی کردیم که در یک زمانی این مبحث به کفه خواهد رسید و این امر محقق نیز شد. با اینکه اقدامات گسترده ای انجام شد، ما از سال 94 به این کفه رسیدیم؛ علی رغم اقدامات دستگاه های مختلف روند کاهش بسیار بطئی و گاهاً حتی متوقف شد.
دکتر یوسف زاده با اشاره به اینکه با اقدامات معمول اجتماعی نمی توان بیش از این جلو رفت افزود: باید حتماً سیستم تروما (نظام هماهنگ یکپارچه در منطقه جغرافیایی با مدیریت واحد) در جامعه وجود داشته باشد و خوشبختانه سازمان های مرتبط به این نتیجه رسیدند که در قالب سیستم تروما این کار شدنی است.
رئیس دانشگاه ادامه داد: در مداخله ای که در نوروز انجام شد با توجه به افزایش تعداد مسافران ورودی به استان گیلان، کاهش چشمگیری در آمار مرگ و میرهای بیمارستانی و تلفات حین انتقال دیده شد. در پایان دکتر یوسف زاده چابک ابراز امیدواری کرد تا شرایطی فراهم گردد تا در "تروما دیتا بانک" زیرساخت قوی وجود داشته باشد و در این مورد پیشنهاد کرد که دولت باید سرمایه گزاری کند و هماهنگی های بین سازمانی نیز گسترده تر شود.
نظر دهید