• 1402/05/11 - 11:43
  • تعداد بازدید خبر : 193
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

ششمین همایش کشوری پیشگیری از غرق شدگی با محوریت کودکان در تحقیقات ترومای جاده ای دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار گردید

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ترومای جاده ای ششمین همایش ملی پیشگیری از غرق شدگی (با محوریت کودکان) کشوری  در روز چهارشنبه 11 مرداد 1402 در مرکز تحقیقات تروما ترومای جاده ای گیلان در حال برگزار گردید.

در این همایش در ابتدا آقای دکتر علی داودی دبیر علمی همایش در ارتباط با بار غرق شدگی در جهان صحبت کردند و گفتند در هر سال 372هزار نفر دچار غرق شدگی در جهان می شوند و در کودکان در سنین 14-5 سال بیشترین مرگ را نسبت به بیماریهایی مانند مالاریا، ایدز و مشکلات تنفسی دارد وی همچنین عوامل خطر و مداخلات اجرایی دریشگیری از موارد غرق شدگی در کودکان را به تفکیک ارایه نمودند.

دکتر حسن نوری ساری معاون آموزشی اورژانس کشور سخنران بعدی این همایش بوده و بیان کردند از ابتدای سال 1384 تا پایان سال 1401 در محیط های اّبی کشور 19541 نفر ( میانگین 1150 نفر در هر سال) جان خود را از دست داده اند در 4 ماه نخست امسال  334 مورد مرگ در کشور اتفاق افتاده است که بیشتر در مردان بوده است. بیشترین مورد غرق شدگی حین شنا و در دریا و رودخانه  اتفاق می افتد. در کشور ما عواملی مانند سن، جنسیت، دسترسی به آب،سیلاب جز موارد اصلی غرق شدگی می باشند. برای جلوگیری از غرق شدن افراد در ابتدا مهمترین مورد پیشگیری از غرق شدگی دادن آموزش عمومی به مردم  مانند آموزش شنا، کمکهای اولیه  می باشد، همچنین ایجاد کمپ های سالم و درخواست کمک و تماس با اورژانس در مرتبه دوم قرار دارد باید بتوانیم  غرق شدن فرد جلوگیری کنیم، و  در انتها نجات غریق و در صورت نیاز باید عملیات احیا صورت گیرد. در ادامه ایشان آموزش لازم برای احیای اولیه در فرد غرق شده را آموزش دادند.

دکتر هما یوسفی رییس گروه حوادث و بلایای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به عنوان سخنران چهارم همایش به ارائه اقدامات حوزه معاونت بهداشت وزارتخانه در بحث پیشگیری از غرق شدگی پرداختند و گفتند استراتژهای رفتاری و اجتماعی اکولوژیکی به صورت تلفیقی با هم باید انجام گیرد ایشان گفتند  سامانه پیش بینی  ثبت اطلاعات موارد غرق شدگی از دانشگاه های علوم پزشکی کشور در پورتال وزارت بهداشت در پیش بینی قرار دارد انجام فعالیت های پیشگیرانه با محوریت آموزش پیشگیری از غرق شدگی با تأکید بر گروههای سنی جوانان و نوجوانان و والدین آنها ، کمپین پیشگیری از غرق شدگی در هفته اول مرداد ماه  برگزار شد. راهنمایی با موضوع غرق شدگی برای دانشگاهها ارسال کردیم.  سامانه اعلام هشدار پیش از وقوع سیل و طوفان را داریم . تهیه نقشه منابع و مخازن آبی با شناسایی نقاط حادثه خیز، حصارکشی و نصب علائم هشدار دهنده، اطلاع رسانی عمومی و آموزش همگانی، برنامه ریزی جهت استقرار امدادگر مجرب در طرح های بهسازی شنا و در مناطق خارج از طرح شنا و گسترش طرح های شنا و جذابیت این مناطق و آموزش در گروههای سنی مانند کودکان سنین مدرسه و برای عموم مردم و استفاده از تجارب سایر کشورها، بهسازی تابلوهای اطلاع رسانی، استمرار، نظارت و پایش جز موارد می باشد که باید توجه ویژه گردد اقدامات ارزشمندی توسط تیم مرکز تحقیقاات ترومای در گیلان توسط آقای دکتر داودی و همکارانش انجام گرفته که جای تشکر دارد . 

در ادامه سخنرانانی از دانشگاههای مختلف کشور بر طبق  مقالات داوری شده در مرکز تحقیقات ترومای جاده ای به ارائه سخنرانی پرداختند. 

شایان ذکر است، ششمین همایش ملی پیشگیری از موارد غرق شدگی با محوریت کودکان در مرکز تحقیقات ترومای جاده ای دانشگاه علوم پزشکی گیلان با حضور اساتید و پژوهشگران 40 دانشگاه علوم پزشکی کشور و مراکز تحقیقاتی وابسته در دو روز متوالی ویژه پرسنل حوزه های مختلف سلامت و پزشکان متخصص و پرستاران برگزار می گردد.

 

   

  • گروه خبری : خبرهای مرکز تحقیقات تروما,اخبار,اخبار اختصاصی,آخرین خبرها
  • کد خبر : 108314
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1402/05/11 11:43