اولین روز از چهارمین همایش ملی پیشگیری از غرق شدگی برگزار گردید
اولین روز از چهارمین همایش ملی پیشگیری از غرق شدگی در تاریخ 16 شهریور 1400 از ساعت 09:00 الی 13:30 برگزار گردید
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ترومای جاده ای دانشگاه علوم پزشکی گیلان، اولین روز چهارمین همایش ملی پیشگیری از غرق شدگی با محوریت «تروما و غرق شدگی» در تاریخ 16/06/1400 با حضور سخنرانان و اساتید گرامی به صورت آنلاین در ساعت 9:00 آغاز گردید.
در ابتدا خانم دکتر محتشم امیری (دکترای تخصصی پزشکی اجتماعی- معاون پژوهشی مرکز تحقیقات ترومای جاده ای دانشگاه علوم پزشکی گیلان)، در مورد اهمیت مشکل غرق شدگی در جهان و ایران بیان کردند: «سالانه چند صد هزار نفر در دنیا دچار غرق شدگی منجر به مرگ می شوند که این تعداد از تعداد واقعی غرق شدگان کمتر است، افرادی که زنده می نامند و دچار آسیب میشوند بیشتر درگیر ضایعات ستون فقرات و مغز می شوند، مردان بیش از زنان و همچنین بیشتر گروه درگیر افراد زیر 30 سال هستند.
سپس آقای دکتر علی داوودی کیا کلایه (دکترای تخصصی پزشکی اجتماعی- دبیر علمی همایش )، به روشهای پیش گیری از موارد غرق شدگی در دریا و رودخانه و همچنین پیشگیری از موارد غرق شدگی در سدها اشاره کردند و همچنین اعلام کردند علت اصلی غرق شدگی در دریای خزر موج شکافنده یا ریپ کارنت می باشد و همچنین در مورد وجود امواج مختلف در رودخانه ها مانند امواج بافر ایستا توضیحات خود را ارائه کردند.
در ادامه آقای دکتر سید مهدی ضیاء ضیابری( متخصص طب و اورژانس -رییس واحد پردیس بین الملل دانشگاه علوم پزشکی گیلان- بندر انزلی) در مورد چگونگی مدیریت صحنه مواجه شدن با بیمار غرق شده، همچنین اقداماتی برای نجات فردی که دچار غرق شدگی شده و در آخر درباره اقدامات تنفسی که در اورژانس اتفاق خواهد افتاد صحبت نمودند.
ارائه بعدی توسط آقای دکتر عنایت اله همایی راد ( دکترای تخصصی اقتصاد بهداشت -رییس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی گیلان)، انجام شد. وی در مورد ارتباط غوطه ور شدن خودروها در آب و همچنین نحوه پیشگیری از این اتفاقات و نحوه نجات خودروها هنگام غوطه ور شدن در آب صحبت نمودند.
آقای دکتر سید مصطفی سعیدی نیا (متخصص بیهوشی – فوق تخصص مراقبتهای ویژه رییس بیمارستان ولیعصر نداجا شهر رشت)از سخنرانان دیگرهمایش ، در مورد آسیبهایی که فشار می تواند به غواص وارد کند و همچنین در مورد درمان هایپر باریک صحبت کردند.
آقای دکتر مصطفی گل شکن ازگمی (دکترای تخصصی بیوشیمی عضو هیات علمی دانشگاه علو پزشکی گیلان) از سخنرانان همایش ، بیان کردند توسعه فناوری های نوین سلامت در پیشگیری از غرق شدگی یکی از موضوعات حائز اهمیت است که می تواند سبب کاهش تلفات ناشی از غرق شدگی گردد و زمینه ساز توسعه استارت آپ های تولید محصولات مرتبط نیز گردد.
در ادامه آقای دکتر عباس استاد تقی زاده (دکترای تخصصی سلامت در حوادث و بلایا مدیر گروه سلامت در حوادث و بلایا دانشگاه علوم پزشکی تهران )، در مورد اینکه چه عواملی می تواند در مرگهای ناشی از سیل موثر باشد و اینکه برای مدیریت و کاهش مرگهای ناشی از سیل چه اقداماتی باید انجام شود سخن گفتند.
و در پایان آقای دکتر شهرام میر زمانی (دکترای تخصصی میکروبیولوژی- معاون بهداشت اداره بهداشت و درمان نیروی دریایی راهبردی آجا)، در مورد کاربردهای علم میکروبیولوژی درغرق شدگی و اینکه از این علم می توان در حوزه های مختلف از جمله تشخیص و درمان بسیاری از بیماریهای غیر واگیر و غیر عفونی استفاده کرد صحبت کردند.
روز اول این همایش در ساعت 13:30 به پایان رسید.
نظر دهید