• 1393/08/28 - 08:59
  • تعداد بازدید خبر : 19
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه
 

بر گزاری همایش روز جهانی یادبود قربانیان حوادث جاده ای

روز جهانی یادبود قربانیان حوادث جاده ای در سومین یکشنبه ی نوامبر هر سال در تعداد زیادی از کشورهای دنیا برگزار می شود. در این روز به یاد افرادی که سالیانه بر اثر تصادفات جاده ای کشته و یا زخمی می شوند

همایش روز جهانی یادبود قربانیان حوادث جاده ای، با حضور استاندار ، معاون عمرانی استانداری،فرمانداران، رئیس قطب ترومای کشور، ریاست دانشگاه و معاونین،مدیران ستادی، روسای بیمارستانها، مدیران کل ادارات و سازمانهای مرتبط با حوادث جاده ای، یکشنبه 25آبان ماه در سالن اجتماعات مرکز آموزشی درمانی پورسینا برگزار شد.

 
 

ابتدا دکتر خاتمی رئیس قطب ترومای کشور ضمن تقدیر از دکتر برزیگر رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان و دکتر یوسف زاده چابک رئیس مرکز تحقیقات ترومای جاده ای گیلان به جهت برگزاری این همایش و تلاش درجهت اجرای سیستم تروما در گیلان اظهار داشت: بحث تروما از دیر باز با بشریت همراه بوده است. وی تروماها را ، شامل دو بخش دست ساز بشر و اتفاقات غیر مرتبه عنوان کرد

دکتر خاتمی با بیان اینکه در بیش از 90درصد از حوادث جاده ای ، عامل انسانی دخیل است، خاطرنشان کرد: بررسی ها نشان میدهد خسارات مالی که براثر حوادث جاده ای بر کشور ما تحمیل میشود بسیار بالاست .

رئیس قطب ترومای کشور از کاهش چشمگیر تلفات جاده ای در 6ماه گذشته خبر داد و افزود: در اجرای برنامه سوم توسعه قرار شد در دانشگاههای علوم پزشکی قطب های علمی با هدف بسط آموزش، پژوهش و ارائه خدمات تشکیل شود

در ادامه دکتر برزیگر ضمن گرامیداشت روز جهانی یادبود قربانیان حوادث جاده ای، این حوادث را از پیامدهای عصر نوین دانست و خاطرنشان کرد: هرحادثه ای که در دنیا برای هر انسانی پیش می آید تاسف انگیز است و آروز دارم به گونه ای برنامه ریزی کنیم تا حادثه ای رخ ندهد.

وی افزود: مقابله با این پدیده همکاری و هم اندیشی نخبگان سازمان های ذیربط را می طلبد، و ما بر آنیم تا با بهره مندی از امکانات سخت افزاری و نرم افزاری موجود، رسالت خود را مبنی بر کاهش آلام حادثه دیدگان جاده ای به انجام برسانیم.

ریاست دانشگاه علوم پزشکی گیلان ضمن تشکر از دکتر یوسف زاده افزود: ما باید به وجود چنین افرادی که در استان گیلان داریم افتخار کنیم. بنابراین باید با چشمانی باز، قدر این همکاران را بدانیم و در پیشبرد اهداف به همدیگر کمک کنیم.

ریاست دانشگاه بی احتیاطی در رانندگی، ایمن نبودن خودروها و مشکلات جاده ای را از عوامل ایجاد تصادفات برشمرد و افزود: این عوامل باعث از بین رفتن تن که شامل کالبد فیزیکی و جان که خداوند جاری و ساری نموده، و جدا شدن روح از کالبد می شود و اینگونه سبب مرگ زودرس می شود که با مرگ طبیعی فاصله زیادی دارد.

در ادامه دکتر نجفی استاندار گیلان، ضمن تشکر از استاد برزیگر و دکتر یوسف زاده که خالصانه و عاشقانه پیگیر این طرح هستند اظهار داشت: استان گیلان استان گردشگری است که سالان پذیرای بیش از 40 میلیون گردشگر است ، که از این تعداد 32 میلیون نفر در این استان اقامت می کنند بنابراین ما وظیفه داریم امکانات رفاهی را برای آنها فراهم کنیم.

استاندار، گیلان را استان حادثه خیز ذکر کرد و عنوان داشت: با توجه باینکه استان گیلان یکی از استانهای حادثه خیز کشور است علیرغم تلاشهای مسئولین ، آمار حوادث جاده ای در این استان بالاست.

وی بابیان اینکه بحث طب اورژانس از اهمیت ویژه ای برخوردار است، افزود: کادر اورژانس باید قویترین کادر بیمارستانی باشد و از امکانات ویژه ای برخوردار باشد تا بتوانیم آمار مرگ و میر ناشی از تصادفات را به حداقل برسانیم.

دکترنجفی بااشاره به اینکه بیشترین تلفات انسانی درون و برون شهری مربوط به عابران پیاده و موتورسیکلت سواران است، از آموزش و پرورش و رسانه ها درخواست کرد از طریق آموزش در زمینه کاهش تصادفات، فرهنگ سازی کنند.

استاندار همچنین بر بازسازی سرویس های حمل و نقل و پایانه ها تاکید کرد و از اداره راه و ترابری خواست تا با ابتکارات و اندیشه ها، استفاده از سرمایه های بخش خصوصی را سرلوحه کار خود قرار دهند.

دکترنجفی اظهار امیدواری کرد با راه اندازی بانک اطلاعاتی و همکاری بخش های مدیریتی استان شاهد کاهش حوادث ترافیکی در استان و کشور باشیم.

دکتر یوسف زاده چابک رییس مرکز تحقیقات ترومای جاده ای دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان نیز گفت: برای کاهش تلفات جاده ای به روش های علمی نیاز است.

دکتر 'شاهرخ یوسف زاده چابک' با تاکید بر این مطلب که برای کاهش تلفات جاده ای بایستی نگاه ها از تک محوری به سیستمیک تغییر کند ، افزود: راه اندازی سیستم تروما ، 50 درصد مرگ های قابل پیشگیری را کاهش می دهد.

وی اظهار داشت : سیستم تروما تلاش هماهنگ و سازمان یافته در یک منطقه جغرافیایی تعریف شده، است که طیف گسترده ای از مراقبت ها را برای همه بیماران مجروح ارایه می دهد و با سیستم بهداشت و درمان عمومی هماهنگ است.

دبیر همایش روز جهانی یادبود قربانیان حوادث جاده ای گیلان خاطر نشان کرد : سیستم های تروما موجب استفاده کارآمد از منابع مراقبت بهداشت می شود و بر اساس نیازهای منحصر بفرد جمعیت بنا شده است.

وی ادامه داد: توسعه سیستم تروما در سراسر کشور ، مراقبت های موثر و بی نقص با قابلیت گسترش نیازهای پزشکی در هنگام رویارویی با فاجعه انسانی یا طبیعی را فراهم می کند.

وی تصریح کرد : کاهش در میزان مرگ و میر ناشی از تروما ، کاهش در تعداد و شدت معلولیت های ناشی از تروما ، افزایش تعداد سال های موثر زندگی از طریق کاهش مرگ و میر و از کارافتادگی ، کاهش هزینه های مرتبط با درمان و توانبخشی مداوم قربانیان تروما و کاهش تاثیر این بیماری بر وابستگان بیمار از مزایای موفقیت آمیز این سیستم است.

رییس بیمارستان پورسینا رشت ادامه داد: پیشگیری از آسیب دیدگی ، مراقبت های پیش بیمارستانی ، مراقبت های داخل بیمارستانی و بازتوانی و نوتوانی آسیب دیدگان چهار جزو اساسی سیستم مراقبت تروما است.

در پایان، کتاب طرح جامع سیستم تروما در جمهوری اسلامی ایران، توسط ریاست دانشگاه به استاندار گیلان اهدا شد.

گفتنی است: برپایی نمایشگاه نقاشی کودکان از دیگر برنامه های این همایش بود.

 
 
 
 
 

  • گروه خبری : خبرهای مرکز تحقیقات تروما
  • کد خبر : 8258
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1393/08/28 08:59