• 1394/02/17 - 08:45
  • تعداد بازدید خبر : 18
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه
 

برگزاری نخستین همایش ایمنی راه برای کودکان

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ترومای جاده ای گیلان نخستین همایش استانی ایمنی راه برای کودک همزمان با هفته ی جهانی ایمنی راه به همت مرکز تحقیقات ترومای جاده ای دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ترومای جاده ای گیلان نخستین همایش استانی ایمنی راه برای کودک همزمان با هفته ی جهانی ایمنی راه به همت مرکز تحقیقات ترومای جاده ای دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد .

 

دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک رئیس مرکز تحقیقات ترومای جاده ای گیلان در این همایش به آمار قربانیان حوادث ترافیکی اشاره کرد و اظهار داشت: جمعیت کشور ما ۱.۴ درصد جمعیت دنیا را تشکیل می دهد اما ۲.۵ درصد آسیب های ترافیکی دنیا را به خود اختصاص می دهد.

وی افزود: طی ۸ سال گذشته ۲۰۸ هزار نفر از هموطنان مان در کشور بر اثر ترومای جاده ای جان خود را از دست داده اند

دکتر یوسف زاده سهم قربانیان کودک در حوادث جاده ای را تکان دهنده اعلام کرد و گفت: در حوادث ترافیکی کودکانی که عابر پیاده هستند ۲۵ درصد آمار قربانیان را به خود اختصاص می دهند و این آمار تکاندهنده در گروه سنی ۵ تا ۱۴ سال به عنوان دومین علت مرگ کودکان شناخته می شود

رییس مرکز ترومای جاده ای گیلان بیشترین کودکان قربانی حوادث جاده ای برای کودکان را پسربچه ها دانست و گفت: متاسفانه آمارها نشان می دهد که در هر ۵ ساعت یک دانش آموز بر اثر حوادث جاده ای جان خود را از دست می دهد و این امارها نشاندهنده اهمیت تلاش برای افزایش ایمنی راه ها برای کودکان و دانش آموزان است

وی به اهمیت وجود مدیریت یکپارچه برای استفاده از فرصت های آموزشی برای کاهش آمار قربانیان کودک اشاره کرد و افزود: با اینکه در قانون راه اندازی یک سیستم یکپارچه تروما برای کنترل و پیشگیری از افزایش قربانیان مدنظر قرار گرفته اما هنوز تشکیل این سیستم مغفول مانده است.

دکتر یوسف زاده با تاکید بر عملیاتی کردن سیستم یکپارچه تروما در کشور و گیلان گفت: ظرفیت خانه های بهداشت در سراسر استان برای ورود به این حوزه باید قابل توجه قرار گیرد تا همه با هم بتوانیم با اجرای یک سیستم یکپارچه مدیریت تروما در سطح کشور و استان در راه کاهش قربانیان جاده ای به ویژه کودکان گام برداریم.

در ادامه ی این همایش نیز سرهنگ تیمور شهیدی مقدم رییس پلیس راهور استان گیلان با بیان اینکه تامین ایمنی راه ها برای کودکان یکی از دغدغه های پلیس است اظهار داشت: در سال گذشته ۱۱۷ نفر در سطح استان بر اثر حوادث رانندگی جان خود را از دست داده اند که این آمار نسبت به سال گذشته از کاهش ۳ درصدی برخوردار است.

وی افزود: طی ۵ سال متوالی در استان شاهد کاهش سوانح رانندگی بوده ایم اما هنوز هم امار تلفات قربانیان حوادث جاده ای در استان بالاست.

رییس پلیس راه گیلان به آمار کودکان و نوجوانان قربانی حوادث جاده ای نیز اشاره کرد و گفت: متاسفانه ۱۶ نفر از قربانیان حوادث جاده ای گیلان در سال گذشته از گروه سنی زیر ۱۸ سال هستند که مطمئنا برای کاهش این آمار باید برنامه ریزی و فرهنگ سازی لازم انجام گیرد

وی با بیان اینکه همه سازمان ها و دستگاه ها باید برای کاهش این آمار تلاش کنند گفت: انتظار می رود که با اشاعه فرهنگ درست رانندگی همه مردم و سازمان ها به پلیس کمک کنند تا شاهد چنین آمار دلخراشی از تصادفات رانندگی نباشیم.

مهندس گل سرخی از جمعیت طرفداران ایمنی راه ها نیز بیانیه ی این جمعیت به مناسبت هفته ی جهانی ایمنی برای کودک را قرائت نمود .

در بخشی از این بیانیه آمده بود : تصادفات رانندگی در جهان سالانه جان صدها هزار انسان را می گیرد و میلیون ها نفر نیز معلول و مجروح می گردند و هزاران میلیارد دلار خسارت مالی به جا می گذارد و دومین عامل مرگ و میر در دنیا شناخته می شود . در کشور ما نیز علی رغم همه ی تلاش هایی که سالیان اخیر توسط دستگاههای اجرای ذیربط در خصوص ایمن سازی راهها و  دیگر اقدامات صورت گرفته است متاسفانه باز هم مرگ و میر تعداد زیادی هموطنان را در جاده ها شاهید هستیم . استان گیلان نیز با توجه به بافت جاده ایی موجود خود که از سالهای دور شکل گرفته است با استقرار اماکن مسکونی، تجاری آموزشی در حاشیه راها و تردد نسبتا زیاد خودرو و عابرین به لحاظ کاهش تلفات جاده ای هنوز به سطح قابل قبولی نرسیده است و در صد زیادی از آسیب دیدگان و کشته شدگان حوادث جاده ای در استان گیلان کودکان ، نوجوانان ، جوانان هستند که اغلب آنان جزء عابرین پیاده و موتورسواران هستند .

گفتنی است در این همایش که با همکاری شهرداری شهر رشت و نیروی انتظامی استان گیلان  در بوستان پلیس برگزار شد دانش آموزان نیز شرکت داشتند که آموزش ها و مهارت های لازم برای عبور و مرور به آنان آموزش داده شد .

همچنین در این همایش بیانیه ی سازمان بهداشت جهانی به مناسبت این روز نیز قرائت شد و شرکت کنندگان در مراسم  با امضا و نوشتن پیام های خود بر روی برد مربوط به کمپین جهانی ایمنی راه خواستار ایمنی هر چه بیشتر راهها برای کودکان شدند .


 

 



 
 

 
 
 
 
  • گروه خبری : خبرهای مرکز تحقیقات تروما
  • کد خبر : 10514
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1394/02/17 08:45